Çam İğnesi Çayı Nasıl Yapılır?
Çam iğnesi çayı, faydaları ile tercih edilen lezzetli çaylardan biridir. Peki çam iğnesi çayı nasıl yapılır? Sizler için çam iğnesi çayı nasıl yapılır anlattık. İşte, çam iğnesi çayı nasıl yapılır:

Çam iğnesi çayı çam ağaçlarından yapılır. Önemli miktarda C vitamini içerir (limonun beş katı kadar). Üstelik canlandırıcıdır ve dekonjestan görevi görebilir. Sayılamayacak kadar fazla sağlığa faydası vardır. Aynı zamanda yapımı kolaydır. Sizler için çam iğnesi çayı nasıl yapılır anlattık. İşte, çam iğnesi çayı nasıl yapılır:

Malzemeler:

  1. Yaklaşık 1 su bardağı su
  2. Yeşil beyaz çamdan (Pinus strobus) elde edilen bir demet taze çam iğnesi

  1. Suyu bir tencereye koyup kaynatın. Veya suyu bir kettleda kaynatın. Hangi yönteme alışkınsanız onu kullanın.
  2. Çam iğnelerini toplayın, temizleyin ve ardından bardağa veya bardağa koyun.
  3. Çam iğneleri içindeyken kaynayan suyu bardağa dökün ve çam iğnelerinin rengi solmaya başlayıncaya kadar karıştırın.

  1. Daha fazla lezzet için 1 limonun suyunu veya bir miktar limon suyunu ekleyin. Ayrıca bir fışkırtma balı deneyin veya küp şekeri karıştırın.
  2. Çam iğnelerini çatalla süzün ve için.
  3. Daha fazla zamanınız varsa bu yöntemi deneyin.

-1/2 su bardağı çam iğnesini ince ince doğrayın. Bunları tenceredeki kaynayan suya ekleyin.

Isıyı azaltın ve çayı 20 dakika pişirin. C vitamini ısıya duyarlı olduğundan daha fazla ısıtmayın.

Isıdan çıkarın ve 20 dakika daha veya gece boyunca demlenmeye bırakın. Çay kırmızı bir renk alacaktır. Henüz içmiyorsanız servis etmek veya soğutmak için ısıtın.

Şunlara da göz atın;

  1. Lavanta çayı nasıl yapılır?
  2. Anason çayı nasıl yapılır?
  3. Limon otu çayı nasıl yapılır?
  4. Gül çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat
Patatesi Fırında Pişirmek Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?
Solucan Yenir Mi?
Yaz Aylarında Kurdeşeni Hafifletecek 8 Yöntem
Bektaşi Üzümünün Faydaları Nelerdir?
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran