Buzlukta Yemeklik Patlıcan Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcanları doğradıktan sonra acısını almak için tuzlu suda bekletmek önemlidir. Daha sonra, patlıcanları haşlayıp buzlu suya atarak renklerinin korunması sağlanabilir. Patlıcanları hava almayan poşetlere koyup sıkıca kapatarak buzlukta saklamak gerekir.

Buzlukta saklanan patlıcanları çözdürdükten sonra genellikle kızartma veya yemeklerde kullanmak daha iyi olur. Patlıcanların hava almaması, buzlukta yanmalarını önler ve lezzetini korur. Ayrıca, porsiyonlar halinde paketlemek kullanım kolaylığı sağlar.

Patlıcanları Hazırlama

Patlıcanları iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından, yemeklik doğrayacak şekilde küp veya dilim halinde kesin.

Acısını Alma

Patlıcanlar acı olabilir, özellikle taze olanlarda. Bunu önlemek için doğradığın patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Sonra suyunu süzüp, kağıt havlu ile iyice kurulayın.

Blanşlama (Opsiyonel ama önerilir)

Patlıcanların rengini koruması ve buzlukta daha uzun dayanması için 2-3 dakika kaynar suda haşlayın, ardından hemen buzlu suya aktararak şoklayın.

Porsiyonlama ve Paketleme

Patlıcanları porsiyonlar halinde buzluktan çıkarabileceğiniz büyüklükte buzdolabı poşetlerine veya hava almayan kaplara koyun. Hava almaması çok önemli, çünkü buzdolabında yanmayı önler.

Dondurma

Poşetin havasını mümkün olduğunca çıkarın ve ağzını sıkıca kapatın. Eğer mümkünse vakumlayabilirsiniz. Ardından dondurucuya yerleştirin.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?