Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sade malzemelerle yapılan un kurabiyesi, doğru tekniklerle tam kıvamında olur. İşte herkesin tarifini sorduğu, dağılmayan ama ağızda eriyen un kurabiyesi için dikkat edilmesi gereken 5 püf noktası!

Un kurabiyesi, sade ama iddialı lezzetlerin başında gelir. Tereyağının dokusundan pişirme sıcaklığına kadar pek çok küçük detay, un kurabiyesini en lezzetli kıvama getirebilir. İşte un kurabiyesi yapmanın 5 püf noktası.

Tereyağının Kalitesi ve Oda Sıcaklığı

Kurabiyenin temel lezzeti tereyağından gelir. Gerçek tereyağı kullanmak fark yaratır. Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olması, yoğurma sırasında hamura eşit şekilde karışmasını sağlar.

Pudra Şekeri Kullanımı

Toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak, kurabiyenin daha ince dokulu ve ağızda dağılan bir yapıya sahip olmasını sağlar. Şekerin hamur içinde iyice erimesi önemlidir.

Az Malzemeyle Fazla Yoğurmadan

Un kurabiyesi 3 ana malzemeyle yapılır: un, tereyağı ve pudra şekeri. Az malzemeyle yapılan bu kurabiyeyi fazla yoğurmak gluten oluşumuna neden olur ve kurabiyenin sertleşmesine yol açar. Hamuru sadece toparlanana kadar yoğurun.

Un Miktarını Kontrollü Ekleyin

Tarifte verilen un miktarı ortalama bir ölçüdür. Hamuru ele yapışmayan ama çok sert de olmayan bir kıvama gelene kadar azar azar un ekleyin. Aşırı un, kurabiyeyi kuru yapar.

Düşük Isıda Pişirme

Un kurabiyesi yüksek sıcaklıkta hızlı pişirilmez. 150-160°C civarında, altı çok kızarmadan, beyaz kalacak şekilde pişirilmelidir. Bu düşük ısı, kurabiyenin çatlamadan pişmesini ve yumuşak kalmasını sağlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Acıbadem Kurabiyesi Yapmanın 8 Püf Noktası
  2. Kurabiye Yaparken Bunları Bilmeden Geçmeyin
  3. Şans Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
  4. Elmalı Kurabiye Nasıl Saklanır?
  5. Kurabiye Hamurunun Sıcaklığı Neden Önemlidir?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde