Bozulmuş Krema Nasıl Anlaşılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bozulmuş krema (süt kreması) bazı belirgin işaretlerle kolayca anlaşılabilir. Kokusu, görünümü bunlardan başlıcalarıdır. Peki; bozulmuş krema nasıl anlaşılır?

Bozulmuş krema genellikle ekşi veya kötü bir koku yayar. Kıvamı pütürlü hale gelir, rengi sararabilir veya üzerinde küf oluşabilir. Tadında ekşilik veya acılık varsa kesinlikle tüketilmemelidir. Peki; bozulmuş krema nasıl anlaşılır?

Kokusu

  1. Ekşi veya yoğurtumsu keskin bir koku varsa krema muhtemelen bozulmuştur.
  2. Taze krema genellikle nötr veya hafif süt kokuludur.

Görünüm

  1. Renk değişikliği varsa (sarımtırak, grimsi tonlar) dikkat edin.
  2. Üzerinde küf varsa kesinlikle tüketmeyin.
  3. Krema su ve katı kısmına ayrıştıysa, özellikle bu su kötü kokuyorsa, bozulmuş olabilir.

Kıvamı

  1. Normalde krema akışkan ama yoğun bir kıvamdadır.
  2. Aşırı koyulaşma, jelleşme ya da pütürlü bir yapı bozulduğunun işareti olabilir.

Tadı

  1. Emin değilseniz ve görünüm/koku çok şüpheli değilse minik bir tat testi yapılabilir.
  2. Ekşi, acı veya garip bir tat alıyorsan tüketmeyin.

Son Kullanma Tarihi

  1. Tarihi geçmişse, diğer belirtiler olmasa bile risklidir.
  2. Açıldıktan sonra buzdolabında ortalama 3-5 gün dayanır. Daha uzun süre beklediyse dikkatli olmalısınız.

Eğer elinizdeki krema şüpheli görünüyorsa, riske girmemek en iyisidir. Özellikle çiğ olarak kullanılacaksa (örneğin tatlılarda), bozulmuş krema ciddi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?