Börek ve Poğaça Dondurucuda Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Börek ve poğaçaları uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için en ideal yöntem dondurucudur. Pişirdikten sonra tamamen soğumalarını beklemek, buzluktaki nem oluşumunu ve lezzet kaybını önler. Peki; börek ve poğaça dondurucuda nasıl saklanır?

Soğuyan ürünleri porsiyonlayarak streç filme sarmak veya buzdolabı poşetine koymak en iyi sonucu verir. İster pişmiş, ister pişmemiş şekilde dondurulabilir; ancak pişirmeden dondurmak, tazeliği daha iyi korur. Çözülme sonrası kuru olmamaları için fırında kısa süre ısıtmak lezzetlerini geri kazandırır. Böylece aniden gelen misafirler için hızlı ve pratik bir ikram seçeneği elinizin altında olur. İşte börek ve poğaça saklama yöntemleri!

Soğutmadan Dondurmayın

Taze pişmiş börek veya poğaçaları mutlaka oda sıcaklığında tamamen soğuttuktan sonra dondurun.

Tek Tek Sarın

Yapışmalarını önlemek için her bir parçayı streç filmle sarın ya da aralarına yağlı kâğıt koyun.

Pişmeden de Dondurulabilir

Özellikle poğaçalar pişirilmeden, tepsiye dizilip şoklanarak dondurulabilir ve sonra pişirilir.

Etiketlemeyi Unutmayın

Tarih ve içerik yazarak saklama sürelerini kontrol altında tutabilirsiniz (ideal süre: 1–2 ay).

Fırında Isıtın

Dondurucudan çıkarılan ürünleri çözdürmeden direkt ısıtılmış fırında 10–15 dakika pişirerek çıtırlık sağlanabilir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?