Bol Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bol soğanlı bulgur pilavı yapmak için öncelikle soğanları ince ince doğrayıp tencerede zeytinyağı veya tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından yıkanmış bulguru ekleyip birkaç dakika soğanlarla birlikte kavurarak tane tane olmasını sağlayın. Üzerine sıcak su, tuz ve arzuya göre karabiber ekleyip kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak pilavı ocaktan alıp biraz demlenmesini bekleyin ve ardından karıştırarak sıcak servis yapın.

Bulgur pilavı için önce soğanları yemeklik doğrayıp tencerede ya da tereyağında yumuşayana kadar soteleyin. Ardından bulguru ilave ederek birkaç dakika kavurun ve soğanların aromasını bulgura geçirin. Üzerine sıcak su ve baharatları ekleyip kısık ateşte bulgurlar şişene kadar pişirin. Pişen pilavı ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak sıcak olarak sunun.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı