Biberle Yapılabilecek 5 Kolay Tarif
Selin Hıdır
1409 Tarif       0 Takipçi
Renkli biberler, sofralara hem görsel zenginlik hem de taptaze bir aroma katar. Kırmızı, yeşil, sarı veya kapya biber fark etmeksizin, bu sebze hem ana yemeklerde hem de atıştırmalıklarda sıkça tercih edilir. Üstelik pişirme süresi kısa, malzemesi az ve doyuruculuğu yüksek tariflerle mutfakta zaman kazandırır. İşte biberle yapılabilecek 5 kolay tarif...
Biberle Yapılabilecek 5 Kolay Tarif

Renkleriyle iştah kabartan, lezzetiyle sofralara canlılık katan biberler, mutfakta oldukça yönlü malzemelerdendir. Tatlısından acısına, közlenmişinden tazesine kadar birçok çeşidi bulunan biberler; salatalarda, mezelerde, ana yemeklerde ve atıştırmalıklarda kolayca kullanılabilir. Üstelik hazırlanması pratik, lezzeti garanti pek çok tarifin de başrolüdür. İşte biberle yapılabilecek 5 kolay tarif...

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi

Malzemeler

  1. 6-7 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
  2. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 2 diş sarımsak
  4. Tuz
  5. 1 tutam pul biber veya kekik
  6. 1 çay kaşığı sirke veya birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp jülyen (şerit) şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsakları ekleyin ve çok hafif soteleyin; bu aşamada sarımsakların yanmamasına dikkat edin. Ardından doğranmış köz biberleri tavaya alın ve orta ateşte 5-6 dakika boyunca kavurun. Tuzunu ekleyin, arzuya göre pul biber veya kekik gibi baharatlarla lezzetlendirin. Ocaktan almadan hemen önce birkaç damla sirke ya da limon suyu ekleyerek yemeğin aromasını dengeleyin. Köz kırmızı biber kavurması artık servise hazır. 

Domates Soslu Biber Turşusu

Malzemeler:

  1. 1 kg yeşil sivri biber (kıl biber ya da çarliston da olabilir)
  2. 1 baş sarımsak (dişlerine ayrılmış, soyulmuş)
  3. 4–5 adet domates (rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş, yaklaşık 500 g)
  4. 1 çay bardağı elma sirkesi
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı
  6. 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Biberleri güzelce yıkayın. Sap kısımlarını kesmeden, her birine bıçakla bir-iki küçük delik açın ki sosu içine çeksin. Geniş bir tencereye rendelenmiş domatesi alın. Üzerine elma sirkesi, zeytinyağı, kaya tuzu ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri ve bütün sarımsak dişlerini sosun içine ekleyin. Karışımı 10-15 dakika, biberler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok fazla pişirmeyin, diri kalmaları önemli. Kaynar haldeyken turşuyu temiz, kuru ve sıcak kavanozlara doldurun. Kavanozların ağız kısmında boşluk kalmasın. Hemen kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 saat böyle bekletin. Kavanozları serin ve karanlık bir yerde 3–5 gün dinlendirin. Ardından açarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Biber Böreği

Malzemeler:

  1. 500 gr kapya biber
  2. 2 su bardağı lor peyniri
  3. 2 adet yumurta
  4. Yarım demet dereotu
  5. 1/4 demet maydanoz
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı karabiber

Panelemek için:

  1. 2 su bardağı un
  2. 2 su bardağı galeta unu
  3. 2 adet yumurta

Yapılışı:

Kapya biberleri fırında veya ocakta közleyin. Közledikten sonra kabuklarını soyun ve fazla suyunu bırakması için süzgeçte bir süre bekletin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için lor peynirinin üzerine yumurta, ince doğranmış dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Közlenmiş ve soyulmuş biberlerin ortasına bu peynirli karışımdan yerleştirin. Kenarlarını kapatmadan, sadece köşelerini hafifçe bastırarak biberi kapatın. Hazırlanan doldurulmuş biberleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Daha çıtır bir kaplama için bu işlemi bir kez daha tekrarlayın: tekrar yumurtaya ve tekrar galeta ununa batırarak paneleme işlemini tamamlayın. Geniş bir tavada yağı ısıtın ve biberleri her iki tarafı da altın rengi alana kadar, orta ateşte kızartın. Kızaran biber börekleri havlu kağıt üzerinde fazla yağını bırakması için dinlendirin. Biber böreği servise hazırdır. Yanında limonlu ya da sirkeli bir yeşil salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Açık Biber Dolma

Malzemeler:

  1. 150 gr siyez bulgur
  2. 600 gr ince doğranmış kuru soğan
  3. 100 gr zeytinyağı
  4. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
  5. Yarımşar demet nane, maydanoz ve dereotu
  6. 20 gr sarımsak, ince doğranmış
  7. 1 adet limon
  8. 500 gr kapya biber
  9. 15 adet kuru biber
  10. 100 gr süzme yoğurt

Yapılışı:

Siyez bulgurunu temizleyip yıkayın ve zeytinyağında kavrulmuş soğana ilave edin. Ayrı bir yerde su ısıtın. Siyez bulguru da iyice kavrulduktan sonra baharatları ilave edin. Limon sıkın ve suyunu verinceye kadar pişip demlendikten sonra taze baharatları ekleyin. Kapya biberleri közleyip soyun. Çekirdeklerini aldıktan sonra doğrayın, güzelce suyu uçana kadar kavurun. El blender’ı ile pürüzsüz olana kadar çekip sıkma torbasına alın Yoğurdu istediğiniz şekilde tatlandırıp sıkma torbasına alın. Kuru biberleri ıslatıp ikiye böldükten sonra içini sıyırın. Üzerine baskı uygulayarak iyice kurutun. Yağda yakmadan kızartın. İki çıtır yaprağın arasına iç dolguyu koyup yaprağın üzerine köz biber püresini ve yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.

Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi

Yapılışı:

  1. 4-5 adet kırmızı közlenmiş kapya biber
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 adet orta boy soğan
  4. 2-3 diş sarımsak 
  5. 1 adet domates 
  6. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Pul biber 
  10. Yarım limonun suyu veya 1 yemek kaşığı sirke
  11. Maydanoz 

Yapılışı:

Közlenmiş kapya biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri küçük küçük doğrayın veya robottan geçirin. Tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip kısa süre kavurun, ardından rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin. Doğranmış köz biberleri tavaya ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Orta ateşte 5-7 dakika kadar sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra limon suyu veya sirke ile hafifçe tatlandırın. Ilık veya oda sıcaklığında servis edin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Domates buzdolabına konur mu? İşte bu tartışmanın bilimsel yanıtı
10 Ağustos Masterchef Özeti: Masterchef'e Kim Veda Etti?
Kaygana Yapmanın Püf Noktaları
Yüzde 35 de var 5000 bin TL de: Yeni evlenenlere indirim yapan markalar hangileri?
Market Fiyatı nedir? En ucuz market nasıl bulunur? Eve yakın ucuz ürünleri bu adreste bulabilirsiniz
Barış Manço şarkısına konu olan Çedene nedir?... Adı kahve ama aslında durum biraz farklı