Bezeyi (Merengi) Fazla Pişirirseniz Ne Olur?
Başak Öngel Lezzet Dergisi Editör/Şef
34 Tarif       7 Takipçi
Kabarık, ağzınızda eriyen beze, mükemmel bir limonlu kremalı turta veya limonlu turtanın yanı sıra limonlu mine çiçeği ve ahududulu bezeli turta veya hindistancevizi limonlu bezeli turta gibi yaratıcı varyasyonları bitirmenin anahtarıdır. Peki beze fazla pişirilirse ne olur?

Kabarık, ağzınızda eriyen beze, mükemmel bir limonlu kremalı turta veya limonlu turtanın yanı sıra limonlu mine çiçeği ve ahududulu bezeli turta veya hindistancevizi limonlu bezeli turta gibi yaratıcı varyasyonları bitirmenin anahtarıdır. Şekerle çırpılmış yumurta akı ve bazen tartar kreması, dışı hafifçe çıtır çıtır, içi yapışkan ve hatmi benzeri olan hacimli bir tepe halinde köpürtülür.

Ancak tüm fırıncılar, bir bezenin herkesin bildiği gibi titiz olabileceğini bilir. Yumurta aklarını doğru hızda, doğru süre ve doğru sıcaklıkta, doğru şeker oranında karıştırılmış yumurtalarla çırpmak zaman ve dikkat gerektirir. O parlak, sert zirvelere ulaştığınızda bile, savaş bitmedi. Bir turtanın üzerindeki beze tepesi, altın rengi bir kahverengiye dönene kadar genellikle 15 dakikadan daha az bir süre düşük ısıda pişirilmelidir. Ancak fırın zamanlayıcısının çaldığını duymazsanız ve bezeniz tarifte belirtilenden daha uzun süre sıcağa hapsolursa bir trajedi yaşanabilir.

Yediğiniz limon kremalı turtanın hayal kırıklığı yaratan son dilimini hatırlayın. Bezeyi fazla pişirmek, damak zevkinizi bozmak için olanların kökü olabilir.

Aşırı Pişirme, Bir Beze Dokusunu Bozar

Aşırı pişen beze, yumurta aklarının büzüştüğü ve beze ile altındaki pasta dolgusu arasında toplanan nemi serbest bıraktığı, ağlayan olarak bilinen bir olguya neden olur. Ağlayan bir bezenin başka bir işareti, beze yüzeyinde kahverengi sıvı damlacıklarının toplanmasıdır. Açıklanamayacak kadar nemli bir dilim beze pasta yediyseniz, muhtemelen olan buydu.

Yumurta aklarından yapılan bir beze pişirirken, yumurta aklarını tüketim için güvenli bir sıcaklığa getirmek bir mücadele olabilir; Ekstra güvende olmak istiyorsanız, taze yumurta yerine pastörize edilmiş kuru yumurta akı kullanabilirsiniz.

Ve bezenizin ıslanmasını önlemek istiyorsanız, yapabileceğiniz ilk şey, onu fırında çok uzun süre bırakmadığınızdan emin olmaktır. Ayrıca, turta hala sıcakken pasta dolgusunun üzerine beze sürmek istersiniz, böylece pişmeye başlar ve kendini dolguya yapıştırır. Boşluklar sızıntı için yer açacağından, bezeyi kabuğun kenarlarına kadar yaydığınızdan emin olun.

Havadaki nem beze tarafından emilebileceğinden, düşük nemli günlerde yemek pişirmek de dengeli bir beze oluşturmak için çok önemlidir. Beze zirvelerinizi sert ve bozulmamış tutmak için mısır nişastası veya tartar kremi gibi bir dengeleyici kullanın. Piştikten sonra, turtanızı hemen örtün ve donmasına izin vermek için soğutun.

Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkartılır?
  2. Cheesecake neden çatlar?
  3. Mısır nişastasının kullanım alanları
  4. Çorba terbiyesi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Halloween Yemekleri: Cadılar Bayramına Özel 15 Korkunç Tarif
2024 Ekim Ayında Okurlarımızın En Beğendiği 10 Tarif
Pirinç Suyuyla Yüzünüzü Yıkamak Cildinize Faydalı Mı?
Ünlü Gurme Mehmet Yaşin yemek tercihlerindeki tartışmaları yorumluyor
Dünya Vegan Gününe Özel: Şef Umut Reçber'den 2 Vegan Tarif
30 Ekim 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?