Hazır Kavanoz Mamalarına Son: Bebekler İçin Doyurucu 5 Mama Tarifi
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Evde bebek maması yapmak, bebeğinizin hem daha sağlıklı hem de katkı maddesiz beslenmesini sağlar. Aşağıda sana 6. aydan itibaren başlanabilecek birkaç temel mama tarifi, püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenleri detaylıca anlatıyoruz.
Hazır Kavanoz Mamalarına Son: Bebekler İçin Doyurucu 5 Mama Tarifi

Söz konusu bebek beslenmesi olduğunda, tüm ebeveynler oldukça dikkatli bir yol izlemek ister. Piyasada bulunan hazır kavanoz mamalar yerine evde kendi elleriyle mama hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Doyurucu bebek maması tariflerine geçmeden önce, malzemelerin mevsimine uygun olmasına dikkat etmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Ayrıca besinler iyice pişmeli ve asla çiğ bırakılmamalıdır. 1. yaşını doldurmayan bebeklerin süt, tuz, yumurta beyaz ve şeker gibi besinler tüketmesi kesinlikle önerilmez. Aşağıdaki mamalar, 6. aydan itibaren doktor tavsiyesine göre verilebilir.

Önemli Not: Bebeğinizin herhangi bir besine karşı alerjisi varsa, lütfen mama vermeden önce doktorunuza danışın ve alerjik besinleri tükettirmeyin.

  1. Muzlu İrmik Püresi

muzlu mama

Malzemeler;

  1. 1 adet muz
  2. 3/4 su bardağı içme suyu
  3. 2,5 yemek kaşığı bebek irmiği
  4. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  5. 1 tatlı kaşığı organik pekmez

Yapılışı: Minik bir sos tenceresinin içine su ve irmiği aktarın. İrmikler şişene kadar pişirin. Ardından soğuması için bekleyin ve içinde kalan fazla suyu mutlaka süzdürün. Blender içerisine irmik, kabuğu soyulmuş muz, zeytinyağı ve pekmezi alın. Güzelce karıştırarak püre haline getirin. 

  1. Armutlu Yulaf Maması

Malzemeler;

  1. 1 adet muz
  2. 1/2 adet armut
  3. 1 bardak içme suyu
  4. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yapılışı: Yulaf ezmesini güzelce yıkayın. Yulaf ezmesi ve suyu bir sos tenceresine alıp 15 dakika pişirin. Muz ve armudu buharda haşlayarak çatalla ezin ve püre haline getirin. Üzerine pişen yulaf ezmesini de ekleyin ve karıştırın.

  1. Avokadolu Doyurucu Mama

Malzemeler;

  1. 1/2 adet avokado
  2. 1 adet muz
  3. 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
  4. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Avokado ve muzu çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine ceviz ve zeytinyağı ekleyin ve blenderda çektirin. Pürüzsüz bir kıvam alınca mama hazır demektir.

  1. Pirinç Unlu Mama

Malzemeler;

  1. 1 çay bardağı su veya anne sütü
  2. 1 tatlı kaşığı ev yapımı pirinç unu
  3. 1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Pirinç ununu suyla pişirerek koyulaştırın. Ilınan püreye zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. 

  1. Havuçlu Kabak Püresi

Malzemeler;

  1. 1 adet havuç
  2. 1 adet kabak
  3. 1 yemek kaşığı bebek irmiği
  4. 1,5 su bardağı su
  5. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Havuç ve kabakların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayarak buharda pişirin. İrmiği bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin. İrmikler şiştiğinde varsa kalan suyunu süzün ve blendera aktarın. Haşlanan kabak ve havucu da blendera alın. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları