BBC, haberinde çiğ köftenin Türkiye'nin en popüler fast food ürünleri arasında yer aldığını söylüyor. Makalede, "Kelime anlamı çiğ köfte olsa da bir sürprizi daha var; çoğu zaman tamamen vegan malzemelerden yapılır. Çiğ köfte geleneksel olarak çiğ kıyma, bulgur ve bol miktarda baharat ve yeşillik karışımından oluşur. Ancak yemeğin 2008 yılında AB sağlık kuralları uyarınca satışı yasaklanınca çoğu üretici, roka, maydanoz, göbek marul, dilimlenmiş domates ve biraz nar ekşisi içeren gözleme içine sarılmış bulgur ve fındıktan yapılan etsiz bir versiyona geçti" diyor.
Makalede "Çiğ köfte, Türkiye'nin güneydoğu illerinden gelir ve özellikle Adıyaman, Şanlıurfa şehirleriyle ve sıra geceleriyle ilişkilendirilir" deniliyor. BBC, haberinde Şişli'deki Mahir Lokantası'na da yer veriyor ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel yemeklerden oluşan etkileyici bir rotasyona sahip olduğunu vurguluyor. Haberde Mahir Lokantası'nın çiğ köftenin orijinal versiyonunu sunduğu belirtiliyor. Şef Mahir Nazlıcan ise “Çiğ köftenin en önemli kısmı içine giren etin kaliteli, yağsız, tendonsuz kıyma olması. Ayrıca ince bulgur kullanıyoruz. Tabii ki organik baharat kullanmalısınız, domates ve biber salçası da marketten gelemez, ev yapımı olmalı çünkü kokusu ve tadı doğrudan çiğköfte yansıyor” diyor.
BBC, makalesinde Mahir Nazlıcan'ın çiğ köfte tarifini de şöyle paylaşıyor:
Yapılışı: Yeşillikler, nar sosu ve zeytinyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp bir saate yakın iyice yoğurun. Geriye kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Çiğ köfteden parmak şeklinde küçük parçalar oluşturup, marul, roka ve limon dilimleriyle birlikte servis yapın.