Bayat Ekmekleri Tazelemenin 6 Sırrı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bayat ekmekleri fırında kısa süre ısıtarak veya mikrodalgada bir bardak su ile birlikte ısıtarak tazeleyebilirsiniz. Ekmekleri hafif nemli bir bezle sararak veya buharda ısıtarak da yumuşak ve nemli hale getirmek mümkün. Donmuş ekmekleri fırında çözdürmek ve ardından kısa süre kızartmak, hem sertliği giderir hem de taze tadı geri getirir. Ayrıca tost veya ekmek kızartma makinelerinde pişirmek, bayat ekmeği tüketilebilir ve lezzetli hâle getirmenin pratik bir yoludur.

Bayat ekmekleri fırında kısa süre ısıtarak kabuğunu çıtır, içini yumuşak hâle getirebilirsiniz. Mikrodalgada ekmeğin yanına bir bardak su koymak, buhar etkisiyle tazelik sağlar. Hafif nemli bir bezle sarıp kısa süre bekletmek de ekmeğin kurumamasına yardımcı olur. Ayrıca tost veya ekmek kızartma makinelerinde pişirmek, bayat ekmeği lezzetli ve tüketilebilir hâle getirir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?