Bamyaya Limon Tuzu Ne Zaman Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bamyaya limon tuzu genellikle pişirme başlangıcında eklenir. Böylece hem bamyaların erimesi önlenir hem de yemeğe hafif bir ekşilik katılır. Sofrada değil, mutlaka pişirme esnasında kullanılmalıdır.

Limon tuzu, bamya yemeğine su ve domates eklendikten hemen sonra konur. Bu sayede bamyalar dağılmadan diri kalır. Yemeğin kıvamını ve rengini korumak için pişirme sırasında tercih edilir.

Başlangıçta

Bamya yemeğine su eklerken, limon tuzu da eklenebilir. Bu, bamyaların erimesini önler.

Orta aşamada

Yemeğin kaynamaya başladığı anda katılırsa, hem ekşilik verir hem de bamyaların diri kalmasını sağlar.

Domatesle birlikte

Domatesi ekledikten sonra limon tuzu koymak, yemeğin rengini ve kıvamını korur.

Az miktarda ve erken

Geç eklenirse bamya eriyebilir, o yüzden en uygun zaman genellikle pişirme başlangıcıdır.

Servisten önce değil

Sofrada limon sıkılabilir ama limon tuzu mutlaka pişirme esnasında konur.

Şunlara da göz atın:

  1. Bamyaya Hangi Baharatlar Atılır?
  2. Dondurucudan Çıkan Bamya Nasıl Pişirilir?
  3. Bamya Temizlenmeden Yıkanır Mı?
  4. Bamya Yemeğine Sıcak Su Mu Konur Soğuk Su Mu?
  5. Bamya Yemeğine Hangi Malzemeler Konur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak