Bamya Ne Kadar Sürede Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bamya genellikle 10–15 dakikada haşlanır veya 8–10 dakikada yağda sotelenir. Etli veya sebzeli yemeklerde kısık ateşte 20–30 dakika pişer. Pişirirken sirke, limon suyu veya domates kullanmak sümüksü yapıyı azaltır.

Bamya kısa sürede pişen bir sebzedir. Haşlama veya sote yöntemiyle 10–15 dakika içinde yumuşar. Yemeklerde pişirirken domates veya limon suyu eklemek lezzeti artırır ve sümüksü yapıyı azaltır.

Hazırlık Süresi

Bamya yıkanıp, uçları kesildikten sonra doğranır. Bu işlem yaklaşık 5–10 dakika sürer.

Sote veya Kavurma

Tencerede yağ ile sote edilirse bamya 8–10 dakikada yumuşar.

Haşlama

Kaynar suda haşlanacaksa 10–15 dakika yeterlidir; fazla haşlanırsa lapa olur.

Güveç veya Yemeklerde Pişirme

Domates, soğan veya etle pişirilecekse kısık ateşte 20–30 dakika orta yumuşaklığa ulaşır.

Püf Noktası

Bamya çiğ kokusu gitmesi ve sümüksü yapının azalması için pişirme sırasında sirke, limon suyu veya domates kullanılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Bamyanın Tüyleri Nasıl Temizlenir?
  2. Nohutlu Bamya Yapılır Mı?
  3. Bamyanın Kararmaması İçin Ne Yapılır?
  4. Bamya Yemeğine Nane Konur Mu?
  5. Bamya Buzluğa Çiğ Konur Mu?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde