Balzamik Sirke Yerine Ne Kullanılabilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balzamik sirke, kendine has tatlı-ekşi aromasıyla yemeklere derinlik katar ancak her zaman elimizin altında olmayabilir. Neyse ki, mutfakta bu lezzeti yakalayabileceğiniz pratik ve doğal alternatifler mevcut. Peki; balzamik sirke yerine ne kullanılabilir?
Balzamik Sirke Yerine Ne Kullanılabilir?

Elma sirkesi, nar ekşisi ya da dut sirkesi gibi malzemelerle balzamiğe benzer sonuçlar elde etmek mümkün. Bu malzemelerle evdeki tariflerine yeni dokunuşlar katabilir, eksikliği hiç hissetmeden lezzeti koruyabilirsiniz. Peki; balzamik sirke yerine ne kullanılır? İşte yanıtı.

balzamik sirke

Elma sirkesi + bal

1 yemek kaşığı elma sirkesine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek balzamiğe benzer tatlı-ekşi bir sos elde edebilirsin.

Üzüm sirkesi + pekmez

1 yemek kaşığı üzüm sirkesiyle 1 tatlı kaşığı üzüm veya dut pekmezi karıştırılarak benzer yoğunlukta bir tat elde edilir.

Nar ekşisi

Daha yoğun ve meyvemsi bir aromaya sahiptir, özellikle salatalarda balzamik yerine kullanılabilir.

Limon suyu + biraz şeker veya bal

Balzamik kadar yoğun değil ama ekşi-tatlı dengeyi sağlar.

Dut sirkesi

Hafif tatlımsı ve meyvemsi aromasıyla balzamik sirkeye yakın bir tat verir. Salatalarda, soslarda rahatlıkla kullanılabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pandispanya Neden Çöker?
İki Yakanın Kardeşliği: Gastrodiplomasi, Lezzet Ve Müzik Side’de Bir Arada…
Yaş Pasta Kaç Gün Önceden Yapılır?
Kek Kaçıncı Rafta Pişer?
3 Adımda Tencere Yemeklerinin Gücü
Pandispanyanın Fırın Ayarı Nedir?