Balıkla Ne Yenmez?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balıkla birlikte tüketilmemesi önerilen bazı yiyecekler, hem sindirim açısından rahatsızlık yaratabilir hem de halk arasında çeşitli inanışlara konu olmuştur. Peki; balıkla ne yenmez?

Özellikle yoğurt ve süt ürünleri, balıkla birlikte tüketildiğinde zehirlenme riski olduğu düşünülse de bu durum genellikle bayat balık ya da yoğurtla ilgilidir. Turşu, kavun ve baklagiller gibi besinler ise balığın hafif yapısıyla uyumsuz olup mideyi zorlayabilir. Bu nedenle balıkla birlikte daha sade ve uyumlu yan lezzetler tercih edilmesi önerilir.

Yoğurt

Taze yoğurt genellikle sorun yaratmaz ama bayat yoğurtla balık tüketmek, bazı durumlarda mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Halk arasında zehirlenme riski olduğuna dair yaygın bir inanış vardır.

Süt ve sütlü tatlılar

Balığın sindirimiyle süt ürünleri çakışabilir, bu da hassas midelerde rahatsızlık yaratabilir. Özellikle çiğ balıkla birlikte önerilmez.

Kavun

Soğuk ve sulu yapısıyla sindirimi zorlaştırabilir. Balıkla birlikte tüketildiğinde mideyi üşütebilir, hazımsızlık yapabilir.

Turşu

Asidik yapısı ve yüksek tuz oranı, balığın tadını bastırabilir ve sindirim sistemini zorlayabilir.

Baklagiller (örneğin kuru fasulye)

Gaz yapıcı etkileri nedeniyle balıkla birlikte tüketildiğinde şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?