Balıkla Ne Yenmez?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balıkla birlikte tüketilmemesi önerilen bazı yiyecekler, hem sindirim açısından rahatsızlık yaratabilir hem de halk arasında çeşitli inanışlara konu olmuştur. Peki; balıkla ne yenmez?

Özellikle yoğurt ve süt ürünleri, balıkla birlikte tüketildiğinde zehirlenme riski olduğu düşünülse de bu durum genellikle bayat balık ya da yoğurtla ilgilidir. Turşu, kavun ve baklagiller gibi besinler ise balığın hafif yapısıyla uyumsuz olup mideyi zorlayabilir. Bu nedenle balıkla birlikte daha sade ve uyumlu yan lezzetler tercih edilmesi önerilir.

Yoğurt

Taze yoğurt genellikle sorun yaratmaz ama bayat yoğurtla balık tüketmek, bazı durumlarda mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Halk arasında zehirlenme riski olduğuna dair yaygın bir inanış vardır.

Süt ve sütlü tatlılar

Balığın sindirimiyle süt ürünleri çakışabilir, bu da hassas midelerde rahatsızlık yaratabilir. Özellikle çiğ balıkla birlikte önerilmez.

Kavun

Soğuk ve sulu yapısıyla sindirimi zorlaştırabilir. Balıkla birlikte tüketildiğinde mideyi üşütebilir, hazımsızlık yapabilir.

Turşu

Asidik yapısı ve yüksek tuz oranı, balığın tadını bastırabilir ve sindirim sistemini zorlayabilir.

Baklagiller (örneğin kuru fasulye)

Gaz yapıcı etkileri nedeniyle balıkla birlikte tüketildiğinde şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak