Balık Tavada Niye Yanar?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık tavada pişirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ısı kontrolüdür. Peki, balık tavada niye yanar? İşte cevabı.

Ateş çok yüksek olursa balığın dışı hemen yanar, içi ise çiğ kalabilir. Ayrıca balığın tavaya yapışmaması için iyice kurulanmış olması ve tavada yeterli miktarda yağ bulunması gerekir. Balığı pişirirken tavanın sürekli kontrol edilmesi, yanmayı önlemek açısından oldukça önemlidir.

Yüksek ateşte pişirmek

Balığı çok yüksek ısıda pişirmek dışını yakar, içi çiğ kalabilir.

Tava çok kızgınsa

Yağ iyice ısınmadan balık konursa yapışır; fazla kızgınsa da yanar.

Yağ az kullanılırsa

Yeterince yağ olmadığında balık tavaya yapışır ve yanabilir.

Balık iyi kurulanmazsa

Islak balık yağla temas edince sıçrar, dengesiz pişer, yanabilir.

Tavayı sürekli hareket ettirmemek

Balık yapışırsa yerinden zor ayrılır ve altı yanabilir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı