Balık Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık kızartırken yağ çekmesini önlemek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Peki; balık kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmalı? İşte o yöntemler!

Balık kızartırken yağ çekmemesi için öncelikle balığın yüzeyindeki fazla nem mutlaka kağıt havluyla alınmalıdır. Kızartma yağı yeterince kızgın olmazsa balık hem dağılır hem de fazla yağ emer. Ayrıca kızaran balıkların fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine alınması önemlidir.

Balığın Fazla Nemini Kurulayın

Kızartmadan önce balığın üzerindeki fazla suyu mutlaka kağıt havluyla alın. Islak balık yağı içine girince hem sıçrar hem de daha çok yağ çeker.

Una (veya Mısıra) Bulamadan Önce Kurutun

Balığı una, mısır ununa ya da galeta ununa bulamadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun. Bu sayede dış kaplama yağı çekmeden çıtır olur.

Kızartma Yağını Yeterince Isıtın

Yağın yeterince kızgın olması çok önemli. Soğuk yağda balık ağır ağır pişer ve yağı içine çeker. Tahta kaşık batırıldığında etrafında hemen kabarcık çıkıyorsa yağ hazır demektir.

Balığı Fazla Kalabalık Kızartmayın

Tavaya çok fazla balık koyarsanız yağın ısısı düşer ve balıklar yağ çeker. Az az, partiler halinde kızartmak en iyisidir.

Kızaran Balıkları Kağıt Havluya Alın

Tavadan çıkan balıkları mutlaka havlu kağıt serili bir tabağa alın. Bu, fazla yağı emerek dış yüzeyin yağlı olmasını önler.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?