Balık Kızartırken Tavaya Yapışmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık kızartırken tavaya yapışmaması için dikkat edilmesi gereken bazı mutfak sırları vardır. Örneğin; yapışmaz tava ya da döküm tava tercih edilmeli, tavanın iyice ısıtılması gerekir. Peki, balık kızartırken tavaya yapışmaması için ne yapmalı? İşte yanıtı.
Balık Kızartırken Tavaya Yapışmaması İçin Ne Yapmalı?

Balık kızartırken tavaya yapışmaması için balığın kuru olması, tavanın ise iyice ısınmış olması çok önemlidir. Ayrıca yeterli yağ kullanmak ve balığı pişmeden çevirmemek de yapışmayı önler.

balık

Balığı kurulayın

Kızartmadan önce balığın yüzeyini kağıt havluyla iyice kurulayın. Islak balık, yağ ile temas ettiğinde yapışmaya daha meyilli olur.

Tavayı iyice ısıtın

Balığı tavaya koymadan önce tava mutlaka yeterince kızmış olmalı. Soğuk tava, balığın yapışmasına neden olur.

Yeterli miktarda yağ kullanın

Tava tabanını kaplayacak kadar yağ ekleyin. Az yağ kullanmak, balığın tavaya yapışmasına yol açabilir.

Balığı hareket ettirmeden pişirin

Balığı tavaya koyduktan sonra birkaç dakika hiç dokunmayın. Kendini bırakıp altı kızardığında zaten kolayca ayrılır.

Yapışmaz tava veya döküm tava tercih edin

Kaliteli yapışmaz yüzeyli ya da döküm tavalar, balığın yüzeye yapışma riskini büyük ölçüde azaltır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Hakan Altunbaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
29 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 16. Yarışmacı Belli Oldu!
Balık Yedikten Ne Kadar Süre Sonra Yoğurt Tüketilir?
Balık Neden Mısır Unu İle Kızartılır?
Balık Sosuna Sarımsak Konur Mu?
Çorbaya Sarımsak Ne Zaman Konur?