Balık Kızartırken Tavaya Yapışmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Balık kızartırken tavaya yapışmaması için dikkat edilmesi gereken bazı mutfak sırları vardır. Örneğin; yapışmaz tava ya da döküm tava tercih edilmeli, tavanın iyice ısıtılması gerekir. Peki, balık kızartırken tavaya yapışmaması için ne yapmalı? İşte yanıtı.

Balık kızartırken tavaya yapışmaması için balığın kuru olması, tavanın ise iyice ısınmış olması çok önemlidir. Ayrıca yeterli yağ kullanmak ve balığı pişmeden çevirmemek de yapışmayı önler.

Balığı kurulayın

Kızartmadan önce balığın yüzeyini kağıt havluyla iyice kurulayın. Islak balık, yağ ile temas ettiğinde yapışmaya daha meyilli olur.

Tavayı iyice ısıtın

Balığı tavaya koymadan önce tava mutlaka yeterince kızmış olmalı. Soğuk tava, balığın yapışmasına neden olur.

Yeterli miktarda yağ kullanın

Tava tabanını kaplayacak kadar yağ ekleyin. Az yağ kullanmak, balığın tavaya yapışmasına yol açabilir.

Balığı hareket ettirmeden pişirin

Balığı tavaya koyduktan sonra birkaç dakika hiç dokunmayın. Kendini bırakıp altı kızardığında zaten kolayca ayrılır.

Yapışmaz tava veya döküm tava tercih edin

Kaliteli yapışmaz yüzeyli ya da döküm tavalar, balığın yüzeye yapışma riskini büyük ölçüde azaltır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak