Bal En İyi Hangi Besinlerle Karıştırılabilir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Bal, sade olarak tüketildiği gibi başka besinlerle karıştırılarak da kullanılır? İşte, balı karıştırarak kullanabileceğiniz ve sağlık açısından faydalı 4 besin:
Bal En İyi Hangi Besinlerle Karıştırılabilir?

Bal, bal arıları tarafından çiçeklerin nektarından yapılan doğal yapışkan, tatlı bir maddedir. Arılar çiçeklerden nektar toplar ve onu altın rengi ve doğal tatlılığı olan bala dönüştürür. Yemeklerinizi tatlı hale getirmenin yanı sıra, soğuk algınlığı ve gribe karşı rahatlama da dahil olmak üzere birçok sağlık faydası sağlayabilir.

Bal Hangi Malzemelerle Karıştırılabilir?

bal ve limon

  1. Bal ve limon

Limonlu bal boğazda rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve boğaz ağrılarını ve öksürüğü iyileştirmeye yardımcı olur. Limon ve bal, bağışıklık sistemini güçlendirici rolü olan C vitamini içerir. 2006'da yayınlanan bir araştırmaya göre C vitamini, vücudunuzun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olabilecek beyaz kan hücrelerinin üretiminde rol oynar. Ancak bal ve limon karışımını kesinlikle ısıtmayın. 

  1. Bal ve zencefil

Bal ve zencefil sindirimi iyileştirmek için mükemmel bir kombinasyon oluşturur. Ayrıca mide bulantısını gidermek için iyi bir ev ilacıdır. Zencefilin iltihap önleyici faydaları vardır, sindirime yardımcı olur ve iltihabı azaltır.

  1. Bal ve tarçın

Bu iki bileşenin antioksidan ve iltihap giderici özellikleri vardır. Bal ve tarçın kombinasyonu bağışıklığınızı güçlendirmek ve kan şekeri seviyenizi yönetmek için güvenle kullanılabilir.

  1. Bal ve fındık

Balı badem veya ceviz gibi kuruyemişlerle birleştirmek lezzetli ve besin açısından yoğun bir atıştırmalık sunar. Kuruyemişler balda bulunan doğal şekerleri tamamlayan sağlıklı yağlar ve proteinler sağlar. Bu yüzden sağlıksız atıştırmalıklar yemek yerine bu kombinasyonu tüketin.

Bal tüm malzemelerle iyi gitmez. Bu nedenle, daha keyifli ve besleyici bir deneyim için balın ve diğer malzemelerin özelliklerini artırabilecek kombinasyonlar arayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Bal neden şekerlenir?
  2. Balın kullanım alanları
  3. Balın faydaları nelerdir?
  4. Bal peteği yenir mi?
  5. Petek bal nasıl süzülür?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Hibeş Nasıl Yapılır?
Filizlendirilmiş Nohut Nasıl Tüketilir?
Borani Nasıl Yapılır?
Bakliyat Filizlendirme Nedir?
Makarna Sosunu Koyulaştırmak İçin Ne Yapmalı?
Midyenin Yanında En Az Midye Kadar Sevilen Lezzet: Tarator!