Ayva Yaprağının Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Ayva yaprağı ne işe yarar? Ayva yaprağı çayının faydaları nelerdir? Ayva yaprağı çayı nasıl yapılır? Ayva yaprağı çayı günde ne kadar içilmeli? İşte, akciğerleri temizleyen ve öksürüğe karşı doğal antibiyotik görevi gören ayva yaprağı çayı;

Ülkemizde bol miktarda üretilen ve kış meyveleri arasında yer alan ayva, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hem meyvesiyle, hem çekirdeğiyle, hem de yaprağıyla oldukça yararlı olan ayva, yemeklerin içerisinde ve tatlı yapımında kullanılır. 

Ayva yaprağı çay yapımında kullanılarak öksürüğe karşı doğal bir antibiyotik niteliğindedir. Aktarlardan ve bitkisel ürünler satan marketlerden ayva yaprağını temin edebilirsiniz. Ayva yaprağı çayının faydaları nelerdir? Ayva yaprağı çayı nasıl hazırlanır diye merak edenler için, çay tarifini sizlere sunuyoruz. İşte, ayva yaprağı çayının faydaları ve yapımı:

Ayva Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  1. Soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan semptomları azaltır.
  2. Ses tellerinin yumuşamasında etkilidir.
  3. Uykusuzluğa karşı etkilidir.
  4. Regl döneminde ortaya çıkan ağrıları azaltır.
  5. Hazımsızlığı önler ve ishali keser.
  6. Bronşit dönemlerinde tüketilirse, bronşitin daha hızlı geçmesini sağlar.
  7. Öksürüğe karşı son derece etkilidir. Kuru öksürüğün kesilmesini sağlar.
  8. Kan şekerini dengeler.
  9. Ağız içinde oluşan aftleri yok eder.
  10. Sindirim sistemindeki zararlı mikropları öldürür.
  11. Harici olarak uygulandığında cilt hücrelerini yeniler.
  12. Ciltte oluşan sivilce, akne gibi problemlerin tedavisi için kullanılabilir.
  13. Karaciğer fonksiyonlarını korumasıyla bilinir.
  14. Böbreklerin düzenli ve sağlıklı olarak işlevlerini yerine getirebilmesini sağlar.
  15. Göz kuruluğuna karşı etkilidir.

Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle bir demlik sıcak su kaynatın. Kaynar suyun içerisine 20-25 adet kurutulmuş ayva yaprağı ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Ardından suyunu süzerek 5-10 dakika dinlendirin. Hazırladığınız ayva yaprağı çayını bal ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

Ayva Yaprağı Çayı Günde Kaç Kez İçilmelidir?

Ayva yaprağı çayı günde en az 1, en fazla 2 fincan tüketilmelidir. Aşırı tüketilmesi halinde sindirim sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden mutlaka ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Önemli Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve emziren anneler, alerjik bünyeler ve düzenli ilaç kullanan kişiler ayva yaprağı çayı ve diğer bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onay vermediği hiçbir ürünü kullanmayın, sağlığınızı tehlikeye atmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Ayvalı tarifler
  2. Ayva hangi mevsimde yetişir?
  3. Ayva detoksu nasıl yapılır?
  4. Ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır?
  5. Ayva nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?