Aşurenin Siyah Olmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşure, bereketin ve paylaşmanın simgesi olan eşsiz bir tatlıdır. Ancak kimi zaman özenle hazırlanan aşure, koyu veya siyahımsı rengiyle görüntü olarak hayal kırıklığı yaratabilir. Peki; aşurenin siyah olmaması için ne yapmalı? İşte yanıtı.

Aşurenin rengini korumak ve daha açık, iştah açıcı bir görünüm elde etmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Kuru meyveleri önceden ıslatmak ve ayrı haşlamak, bunlar arasında yer alır. Peki; aşurenin siyah olmaması için ne yapmalı? İşte yanıtı.

Kuru meyveleri önceden ıslatın ve ayrı haşlayın

Kuru incir, kuru üzüm gibi koyu renkli meyveler aşureye renk verebilir. Bunları ayrı haşlayın ve suyunu döktükten sonra aşureye ekleyin.

İnciri en son ve az miktarda ekleyin (veya hiç eklemeyin)

İncir, aşurenin rengini hızla koyulaştırır. Eğer kullanacaksanız, çok az miktarda doğrayarak ve aşure piştikten sonra ekleyin.

Karanfil suyunu ayrı hazırlayın

Karanfil hoş bir aroma verse de aşurenin rengini koyulaştırabilir. Karanfili az miktarda suda kaynatın, suyunu süzüp aşurenin içine çok az ilave edin.

Beyaz bakliyat kullanın ve iyi durulayın

Nohut, fasulye gibi bakliyatlar haşlandıktan sonra iyice yıkanmalı. Renkleri koyuysa, aşurenin görünümünü etkileyebilir.

Şekerini zamanında ekleyin

Şekerin erken eklenmesi karamelizasyon riskini artırır ve rengi koyulaştırabilir. Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra şekeri eklemek, rengin daha açık kalmasına yardımcı olur.

İpucu: Aşurenin daha parlak ve berrak görünmesi için bir miktar süt ekleyenler de olur. Bu da rengin daha açık olmasına katkı sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?