Aşure Neden Cıvık Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurenin cıvık olmasının en yaygın nedeni su oranının fazla, malzeme miktarının az olmasıdır. Pişirme süresi kısa tutulduğunda su buharlaşmaz ve kıvam istenilen yoğunluğa ulaşmaz. Peki; aşure neden cıvık olur? İşte detaylı yanıtı.

Nişastalı bakliyatların az kullanılması da aşurenin koyulaşmasını engeller. Ayrıca piştikten sonra yeterince dinlendirilmeyen aşure, malzemeler suyunu tam çekmediği için sulu kalır. Peki; aşure neden cıvık olur? İşte madde madde açıklaması.

Malzeme oranlarının dengesiz olması

Buğday, nohut, kuru fasulye gibi ana malzemeler az; su oranı fazla olursa aşure cıvık olur.

Yeterince kaynatılmaması

Malzemeler tam kıvamına gelmeden ocaktan alınırsa suyun buharlaşması azalır ve aşure sulu kalır.

Nişasta içeren malzemelerin az kullanılması

Aşureyi koyulaştıran buğday gibi nişastalı malzemeler yeterince yoksa kıvam tutmaz.

Şekerin erken eklenmesi

Şeker çok erken eklenirse malzemelerin dağılması zorlaşır ve aşure su gibi kalabilir.

Bekleme süresinin kısa olması

Aşure piştikten sonra birkaç saat bekletilmezse malzemeler suyu çekmez ve kıvam oturmaz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak