Aşure Ne Kadar Süre Kaynatılmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşure yapımında kaynatma süresi oldukça önemlidir çünkü hem buğdayın hem de diğer malzemelerin tam olarak pişip özleşmesi gerekir. Peki; aşure ne kadar süre kaynatılmalı? İşte yanıtı.
Aşure Ne Kadar Süre Kaynatılmalı?

Aşure yapımında buğdayın iyice yumuşaması için en az 1-1,5 saat kaynatılması gerekir. Tüm malzemeler eklendikten sonra aşurenin kıvam alması için toplam pişirme süresi genellikle 2 ila 2,5 saattir. Kaynatma süresi, aşurenin lezzetli ve doyurucu olması için oldukça önemlidir.

aşure

Buğdayın Kaynatılması

Aşurenin ana malzemesi olan aşurelik buğday, önceden 1 gece suda bekletildikten sonra,

İlk kaynatma: Sabah suyu süzülen buğday, temiz suyla tencereye alınır ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Ardından su dökülüp tekrar su eklenir.

Ana kaynatma: Yeni suyla birlikte buğday, yaklaşık 1 - 1,5 saat kadar, buğdaylar iyice yumuşayıp açılana kadar kaynatılır. Bu süreçte ara ara karıştırılır ve su azaldıkça sıcak su eklenir.

Diğer Malzemelerin Eklenmesi

  1. Nohut ve kuru fasulye (önceden haşlanmış): Buğday iyice açıldıktan sonra eklenir.
  2. Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm vb.): En son 10-15 dakika kala eklenir, çünkü fazla kaynarlarsa dağılabilirler.
  3. Şeker: Kuru meyvelerden sonra eklenir. Şeker eklendikten sonra aşure biraz koyulaşır, bu nedenle kıvamına göre biraz sıcak su ilavesi yapılabilir.

Toplam Süre

  1. Tüm malzemeler eklendikten sonra toplam kaynatma süresi genellikle 2 ila 2,5 saat arasında olur.
  2. Aşure, kıvamlı ve malzemeler özleşmiş hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirilir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

25 Ağustos Masterchef Özeti: Takım Kaptanları Kimler Oldu?
Havuç Tarator Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Islak Hamburger Nasıl Çıktı?
Islak Hamburger Malzemeleri Nelerdir?
Ağlayan Pastaya Kakao Yerine Ne Konur?
Loempia İçinde Ne Var?