Aşure Ne Kadar Süre Kaynatılmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşure yapımında kaynatma süresi oldukça önemlidir çünkü hem buğdayın hem de diğer malzemelerin tam olarak pişip özleşmesi gerekir. Peki; aşure ne kadar süre kaynatılmalı? İşte yanıtı.

Aşure yapımında buğdayın iyice yumuşaması için en az 1-1,5 saat kaynatılması gerekir. Tüm malzemeler eklendikten sonra aşurenin kıvam alması için toplam pişirme süresi genellikle 2 ila 2,5 saattir. Kaynatma süresi, aşurenin lezzetli ve doyurucu olması için oldukça önemlidir.

Buğdayın Kaynatılması

Aşurenin ana malzemesi olan aşurelik buğday, önceden 1 gece suda bekletildikten sonra,

İlk kaynatma: Sabah suyu süzülen buğday, temiz suyla tencereye alınır ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Ardından su dökülüp tekrar su eklenir.

Ana kaynatma: Yeni suyla birlikte buğday, yaklaşık 1 - 1,5 saat kadar, buğdaylar iyice yumuşayıp açılana kadar kaynatılır. Bu süreçte ara ara karıştırılır ve su azaldıkça sıcak su eklenir.

Diğer Malzemelerin Eklenmesi

  1. Nohut ve kuru fasulye (önceden haşlanmış): Buğday iyice açıldıktan sonra eklenir.
  2. Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm vb.): En son 10-15 dakika kala eklenir, çünkü fazla kaynarlarsa dağılabilirler.
  3. Şeker: Kuru meyvelerden sonra eklenir. Şeker eklendikten sonra aşure biraz koyulaşır, bu nedenle kıvamına göre biraz sıcak su ilavesi yapılabilir.

Toplam Süre

  1. Tüm malzemeler eklendikten sonra toplam kaynatma süresi genellikle 2 ila 2,5 saat arasında olur.
  2. Aşure, kıvamlı ve malzemeler özleşmiş hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirilir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?