Aşure kıvam almazsa; nişasta ya da ek buğday ekleyerek kıvamı koyulaştırabilirsiniz. Ayrıca aşurenin soğudukça koyulaşacaktır. Son hali için biraz beklemek en doğrusudur.
Önceden haşlanmış buğdayı az miktarda ekleyip birkaç dakika daha kaynatmak kıvamı koyulaştırabilir.
1-2 yemek kaşığı nişastayı soğuk suyla açıp yavaşça aşureye ekleyin, karıştırarak kaynatın. Kıvam alana kadar devam edin.
Aşurenin fazla suyunu buharlaştırmak için kapağı açık şekilde bir süre daha kısık ateşte kaynatın.
Tencerenin dibine tutmaması ve malzemelerin özleşmesi için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Aşure sıcakken daha akışkan olur. Kıvamını tam anlamak için oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin.