Asla Çiğ Tüketmemeniz Gereken 7 Tehlikeli Yiyecek
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sağlıklı beslendiğinizi düşünürken vücudunuza zarar veriyor olabilirsiniz. Bu 7 besin, çiğ halde tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir!
Asla Çiğ Tüketmemeniz Gereken 7 Tehlikeli Yiyecek

Doğal, taze ve işlenmemiş gıdalar sağlıklı beslenmenin temelini oluşturur. Ancak bazı yiyecekler çiğ şekilde tüketildiğinde fayda yerine zarar verir. Hatta bazıları zehirlenmelere ve sindirim problemlerine bile yol açabilir. İşte asla çiğ yememeniz gereken 7 tehlikeli yiyecek!

  1. Patates

patates

Çiğ patatesin içindeki solanin maddesi, mide bulantısı ve baş dönmesine yol açabilir. Özellikle filizlenmiş patatesler tehlikelidir.

  1. Kırmızı Et

Çiğ veya az pişmiş kırmızı et, E. coli ve salmonella gibi bakterilere ev sahipliği yapabilir. Mutlaka iyi pişmiş tüketilmelidir.

  1. Fasulye (özellikle kırmızı)

Çiğ veya az pişmiş fasulye, "lektin" adlı doğal bir toksin içerir. Sindirim sistemini bozabilir.

  1. Yumurta

Çiğ yumurta salmonella riski taşır. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar için risklidir.

  1. Tavuk

Çiğ tavuk, kampilobakter ve salmonella gibi ciddi bakterilerle doludur. İyi pişmeden kesinlikle tüketilmemelidir.

  1. Sosis ve Şarküteri Ürünleri

Pişmemiş halde bakteri üretme riski yüksektir. Isıtılmadan yenmemesi tavsiye edilir.

  1. Un

Çiğ hamur veya un tüketimi, E. coli riski taşır. Kurabiye hamurunu pişirmeden yememek en iyisidir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Serenay Bender Yaman

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Kadayıfın Çıtır Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Dökülür?
Hangi Türk Tatlısı Kadayıfla Yapılır?
Taş Kadayıf Nerenin Coğrafi İşareti?
Balık Çorbasına Yoğurt Konur Mu?
Tabak Rengine Göre Hangi Yemeksin?
Balık Çorbası Hangi Yöreye Ait?