Antrikot Terbiyesi Nasıl Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Antrikotun lezzetini ve yumuşaklığını artırmak için doğru terbiye yöntemi çok önemlidir. Pratik ve lezzetli antrikot terbiyesiyle etiniz tam kıvamında, aromasıyla damaklarda iz bırakacak bir yemek hazırlayabilirsiniz. Peki, antrikot terbiyesi nasıl olur?

Antrikot, doğru pişirildiğinde tadına doyulmaz ancak öncesinde yapılan terbiye işlemi etin yumuşaklığını ve lezzetini katbekat artırır. Baharatlar, sarımsak, zeytinyağı ve hafif asidik malzemelerle hazırlanan terbiye sosu, antrikotun liflerine işleyerek daha aromatik ve kolay pişen bir sonuç sağlar. Peki; antrikot terbiyesi nasıl olur?

Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 2 diş sarımsak (ezilmiş veya ince doğranmış)
  3. 1 tatlı kaşığı taze biberiye veya kekik (isteğe bağlı)
  4. 1 tatlı kaşığı karabiber
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 1 yemek kaşığı soya sosu (opsiyonel)
  7. 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke (etin yumuşaması için)
  8. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotu bu karışıma iyice bulayın. Streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat, tercihen 6-8 saat ya da gece boyunca bekletin. Marine ettiğiniz antrikotu, marine sosunu süzerek ve fazla suyunu kağıt havluyla alarak pişirin.

Not: Limon suyu veya sirke, etin liflerini yumuşatır; sarımsak ve baharatlar ise aromatik bir lezzet katar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak