Ahtapotu iyice temizleyip küçük parçalara ayırın. Tavada soğan ve sarımsakla birlikte soteleyin. Piştikten sonra üzerine limon sıkıp servis edin.
Ahtapotu iyice temizleyin, baş kısmını açın ve iç organlarını çıkarın. Eğer dondurulmuşsa çözülmesini bekleyin ve kurulayın.
Ahtapotu yumuşatmak için tencereye su koyup kaynatın, içine 1-2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyin. Ahtapotu 20-30 dakika kadar kısık ateşte haşlayın.
Haşlanan ahtapotu küçük parçalara veya halkalar halinde doğrayın, pişirmeye hazır hale getirin.
Tavaya zeytinyağı koyun, sarımsak ve soğan ekleyip hafifçe kavurun. Ardından ahtapotu ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlarla tatlandırın. Orta ateşte 5-7 dakika soteleyin.
Son olarak ince doğranmış maydanoz veya limon suyu ile tatlandırıp sıcak olarak servis edin.
Şunlara da göz atın: