Ağlayan pasta; yumurta, şeker, süt, yağ, kakao ve unla yapılan kakaolu kekten oluşur. Pişen kek sütle ıslatılır, üzerine krem şanti sürülür. Son olarak çikolata sosuyla kaplanıp fındık ya da çikolata rendesiyle süslenir.
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 paket krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılacak)
1 paket hazır çikolata sosu (2,5 su bardağı sütle hazırlanır)
Rendelenmiş çikolata
Fındık, ceviz veya hindistancevizi
Şunlara da göz atın:
Yaş Pasta Kaç Gün Önceden Yapılır?
Pasta Keki Malzemeleri Nelerdir?