Çikolatayı küçük parçalara ayırıp sütle birlikte ısıtın. Tereyağı ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ilık sosu pastanın üzerine dökün.
100 g bitter çikolata, 100 ml süt, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı toz şeker.
Küçük bir sos tenceresinde sütü kaynamadan ısıtın.
Isınan süte doğradığınız çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
Tereyağı ve şekeri ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sos çok koyu olursa biraz süt ekleyin; çok akışkansa biraz daha çikolata ekleyin.
Sosu hafif ılıkken ağlayan pastanın üzerine dökün.
Şunlara da göz atın:
Ağlayan Pastanın Sütü Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
Ağlayan Pastanın Keki Neyle Islatılır?
Ağlayan Pastaya Muhallebi Konur Mu?