Adana Kebabın İçine Ne Konur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Adana kebabın içine konan malzemeler aslında çok sade ve özeldir. Çünkü bu kebabın lezzeti, bol baharata değil, et, yağ ve ustalık birleşimine dayanır. Gelin, Adana kebabın malzemelerine birlikte göz atalım.

Adana kebap, Türkiye’nin en meşhur kebap çeşitlerinden biridir ve adını çıktığı şehir olan Adana’dan alır. Özellikle Türk mutfağında ve dünya genelinde tanınan bu kebap, hem yapım tekniği hem de kullanılan malzemeleriyle kendine özgüdür. Adana kebabın farkı şudur: Baharatlara değil, etin kalitesine ve ustanın yoğurma–şişe çekme tekniğine dayanır. Bu yüzden her yerde yapılan kebap aynı tadı vermez.

''Adana kebaba baharat eklenir mi, Adana kebabın püf noktaları ve Adana kebabın yanına ne gider?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Adana Kebabın İçine Ne Konur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak