6 Kişilik 6 Ekonomik Meze
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Az malzemeyle çok lezzet! Hem bütçe dostu hem doyurucu 6 farklı meze tarifi, sofralarınıza bereket ve lezzet katmak için bir araya geldi. İşte 6 kişilik 6 ekonomik meze tarifi ve yapılışı!
6 Kişilik 6 Ekonomik Meze

Kalabalık sofraların gizli kahramanıdır mezeler. Ana yemeğin öncesinde hem iştah açar hem sohbeti güzelleştirir. Üstelik lezzetli olması için illa ki pahalı malzemeler gerekmez. Evdeki malzemelerle, pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu 6 meze tarifiyle, 6 kişilik sofralara lezzet katabilirsiniz.

  1. Havuç Tarator

havuç tarator

Malzemeler:

  1. 3 orta boy havuç
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  4. 2 diş sarımsak
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. Tuz

Yapılışı: Havuçları rendeledikten sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Soğuması için kenara alın. Ayrı bir kapta yoğurtları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin, karıştırıp servis tabağına alın.

  1. Yoğurtlu Semizotu

Malzemeler:

  1. 1 bağ semizotu
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  4. 1 diş sarımsak
  5. Tuz

Yapılışı: Semizotlarını güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra doğramadan bütün halde yoğurtlu karışıma ekleyin. Yoğurdu, süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırdıktan sonra semizotlarını içine katın. Hafifçe karıştırıp soğuk servis edin.

  1. Patates Püresi Mezesi

Malzemeler:

  1. 3 büyük patates
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 diş sarımsak
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin. Yoğurt, sarımsak, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk olarak sunabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Börülce Salatası

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı kuru börülce
  2. 1 küçük kırmızı soğan
  3. Yarım limon suyu
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz

Yapılışı: Börülceleri haşladıktan sonra süzüp soğumasını bekleyin. Doğranmış soğanı, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alın.

  1. Domatesli Biber Kavurması

Malzemeler:

  1. 4 yeşil biber
  2. 2 domates
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. Tuz

Yapılışı: Biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın. Yumuşayınca kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekince tuzunu ayarlayıp servis edin.

  1. Kuru Cacık

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 1 çay bardağı süzme yoğurt
  3. 1 salatalık
  4. 1 diş sarımsak
  5. Nane, tuz

Yapılışı: Salatalığı rendeledikten sonra suyunu sıkın. Yoğurtları bir kasede karıştırıp içine salatalığı, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve naneyi ekleyin. Koyu kıvamlı bir cacık olarak servis edin.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pratik Beş Çayı Tabağı Yapmanın Püf Noktaları
Karalahana Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Hata
13 Ağustos Masterchef Özeti: 2. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Ekmek Kullanmadan Yapılan 6 Pratik Lezzet
Nektarin Nasıl Kurutulur?
Alüminyum Oksitlenmesi Nasıl Giderilir?