Gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden biri olan Michelin, bu yılın değerlendirmelerini açıklayarak Türkiye’nin öne çıkan restoranlarını ve mutfak profesyonellerini yeniden taçlandırdı. Sürdürülebilirlik vizyonu, genç yeteneklerin başarısı ve kusursuz hizmet anlayışı bu yıl da ödüllerin belirleyici unsurları oldu. Michelin Yeşil Yıldızı’na layık görülen işletmeler, çevreye duyarlı mutfak yaklaşımıyla dikkat çekerken; Genç Şef, Servis ve sektörün geleceğini şekillendiren yetenekleri öne çıkardı. İşte 2026 seçkisiyle açıklanan ödül sahipleri ve Türkiye’nin gastronomi sahnesine damga vuran isimler…
Michelin Yeşil Yıldızı, sürdürülebilirlik odaklı çalışan, çevreye duyarlı uygulamalarıyla gastronomi dünyasında örnek gösterilen restoranlara verilen seçkin bir ödüldür. Doğaya saygılı, etik ve sorumlu bir mutfak anlayışını benimseyen işletmeleri onurlandıran bu özel unvan, dünya genelinde yalnızca sınırlı sayıdaki restorana verilmektedir. Geçtiğimiz yıl Asma Yaprağı, Telezzüz, Agora Pansiyon, Casa Lavanda, Mezra Yalıkavak ve The Barn bu prestijli ödülün sahibi olmuştu. İşte 2026 yılı Michelin Yeşil Yıldız ile ödüllendirilen restoranlar;
Teruar Urla- Şef Osman Serdaroğlu- İzmir
Turk Fatih Tutak/ Fatik Tutak İstanbul
Orfoz- Çağrı Bozçağa Çağlar Bozçağa
Babayan Evi- Ayşe Koçdemir, Nevşehir
İşte Yeşil Yıldızı Koruyan Restoranlar;
Agora Pansiyon - Muğla
Mezra Yalıkavak Muğla
Telezzüz İstanbul
The Barn
Asma
Neolokal
Vino Locale
Od Urla
Casa Lavanda