Her lahmacun için ortalama 50–60 gram kıyma kullanılır. Yağlı dana-kuzu karışımı kıyma lezzeti artırır. Harç hazırlanırken sebzeler kıyma ile dengeli şekilde karıştırılmalıdır.
Genellikle 1 lahmacun için ortalama 50–60 gram kıyma kullanılır. Bu durumda 12 lahmacun için yaklaşık 600–720 gram kıyma yeterlidir.
En lezzetli sonuç için yağ oranı %15–20 olan dana-kuzu karışık kıyma tercih edilir. Tamamen dana kıyma kullanacaksan biraz daha yağ eklemek iyi olur.
Kıyma; soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlarla karışacağı için harç miktarı artar. Bu nedenle 1 kg toplam iç harç 12 lahmacun için fazlasıyla yeterlidir.
Eğer lahmacunlar ev tipi ve küçük boydaysa (yaklaşık 20 cm çap), 600 gram kıyma yeterli olur. Fırın boyu büyük lahmacunlar için 700–750 gr tercih edebilirsiniz.