1 Su Bardağı Nohut Kaç Dakikada Haşlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
1 su bardağı nohutu yıkayıp temizledikten sonra en az 8 saat veya gece boyunca suda bekletin. Bekleyen nohutu taze suyla tencerede kaynamaya bırakın ve ara sıra köpüğünü alın. Nohut yaklaşık 45-60 dakikada yumuşayacak, çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Haşlanan nohutu süzüp soğuk suyla duruladıktan sonra salata, humus veya yemeklerde kullanabilirsiniz.

Nohutları önceden suda bekletmek, haşlanma süresini kısaltır ve daha yumuşak olmasını sağlar. Suda bekleyen nohutları tencereye alıp kaynattığınızda, ara sıra karıştırmak önemlidir. Haşlanma süresi nohudun cinsine göre değişebilir ancak genellikle 45-60 dakika yeterlidir. Pişen nohutu süzüp soğuttuktan sonra farklı yemeklerde veya atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?