1 Bardak Un Helvasına Ne Kadar Şeker Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
1 bardak un helvası yapmak için genellikle yarım bardak şeker yeterlidir. Bu miktar helvayı ne çok tatlı ne de tatsız yapar ve unun aromasını ön plana çıkarır. Damak tadınıza göre şeker miktarını biraz artırabilir veya azaltabilirsiniz. Şeker, un kavrulduktan sonra eklenmeli ve düşük ateşte karıştırılarak helvanın homojen ve kıvamlı olması sağlanmalıdır.

Un helvası yaparken şeker miktarı çok önemlidir ve genellikle 1 bardak un için yarım bardak kullanılır. Fazla şeker helvayı yapışkan ve aşırı tatlı yapabilir, az şeker ise tadını hafifletir. Şeker, un kavrulduktan sonra eklenmeli ve yavaş yavaş karıştırılmalıdır. Doğru şeker oranı, helvanın hem kıvamını hem de lezzetini dengede tutar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı