Bal Kabaklı Donut

Bal Kabaklı Donut
18 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bal Kabaklı Donut için

Malzemeler

  • 2~2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 su bardağı kefir
  • Yarım su bardağı bal kabağı püresi
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
Bal Kabaklı Donut

Nasıl Yapılır

Unu bir kaba eleyin. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip harmanlayın. Bir kasede kefir ile bal kabağı püresini karıştırın. Tereyağı ile şekerimikserle çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Un karışımını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayın. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağa atarak kızartın. Donutları kevgirle yağdan alıp tarçınlı şekere bulayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo