Bakla Tavası

Bakla Tavası
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bakla Tavası için

Malzemeler

  • 250 gr parça kuzu eti
  • 60 gr taze bakla
  • 1 soğan
  • 300 gr taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Bakla Tavası

Nasıl Yapılır

  1. Baklaları ayıklayarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanları yemeklik sarımsakları ise 2 cm boyunda doğrayın.
  2. Eti tencerede sadeyağla birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince soğanları ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.
  3. Et piştikten sonra üzerine haşlanmış bakla ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sarımsak, 2 bardak sıcak su ve tuzu ekleyip 30 dakika hafif ateşte pişirin.
  4. Ocağı kapatıp yemeğin üzerine karabiber serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kalp sağlığını korumasıyla bilinen pratik zeytinyağlı taze bakla tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo