Kabak Helvası

Kabak Helvası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabak Helvası için

Malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
Kabak Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Kabağın kabuklarını incecik soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin. Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın. 
  2. Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ekleyip kaynatın.
  3. Kabakları şekerli suya ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : DİKKAT!
  5. Bu helva Burdur'da özel yetiştirilen bir kabak cinsi ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
  6. Helvanın kıvamını anlamak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bekletin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
  7. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, törenlerin vazgeçilmezi haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo