Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı için

Malzemeler

  • 8 kırmızı erik
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Yarım limon
  • 3 su bardağı su
  • 15 gr tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Muhallebi için, su, 1.5 çay bardağı şeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 3 yumurta, yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu sos tenceresine alıp iyice çırpın.Kısık ateşte bir taşım kaynatıp tereyağını ekleyin.Tereyağını eriyinceye kadar ısıtmaya devam edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Kırmızı erikli karışım için beş eriğin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.Kalan üç eriği ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.Yarım çay bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tavaya alıp karamelize edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Yarım eriklerin suyunu süzerek süsleme için ayrı bir kaseye ayırın.

Servis bardaklarına sırasıyla kırmızı erikli karışım ve ılınmış muhallebiyi paylaştırın.Üzerlerine ayırdığınız yarımşar erikleri yerleştirin.Rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirin.Buzdolabında en az yarım saat soğutup servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo