HALKA TATLISI

4 Kişilik
Halka tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 50 gr margarin
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Halka tatlısı hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:35

çok kolaymış

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!