GÜL TATLISI

8 Kişilik
Gül tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı kırılmış fındık

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Gül tatlısı hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, irmik, vanilya, yoğurt, yumurta ve sirkeyi geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına dövülmüş fındık yerleştirip karşılıklı dört köşeden kesin ve ortaya doğru kapatarak gül şekli verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

İsteğe göre, hamurdan küçük parçalar açıp, bu parçaları gül formunda birleştirerek de hazırlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!