ANTEP FISTIKLI TATLI

8 Kişilik
Antep fıstıklı tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 250 gr iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 250 gr tereyağı

Açmak için

  • Nişasta

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Şerbet için

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Antep fıstıklı tatlı hazırlanışı

Tatlınızı yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanabilirsiniz. Eritilmiş margarin, yumurta, süt, ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Azar azar unu ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 21 bezeye ayırın ve her bir bezeyi nişasta serpilmiş tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. 7 hamuru aralarına nişasta serperek üst üste dizin ve oklava ile büyük yufka olacak şekilde açın. Diğer hamurları da aynı şekilde açarak 3 büyük yufka elde edin. Yufkaların aralarına iri kıyılmış fıstık serpiştirerek üst üste yerleştirin. Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile yuvarlaklar kesin ve ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Kenarlarını toz fıstığa bulayarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!