Mois Pasta

Mois Pasta
07 Mayıs 2024

En güzel anların baş tacı olan mois pasta, pandispanya, krema ve meyvelerle süslenen bir pasta çeşididir. Mois pasta yapımında krema kullanılsa da, ara katmanlardaki meyvelerin mutlaka dışarıdan gözükmesi gerekir. Malzemeler hazırsa, özel günler için hazırlayabileceğiniz mois pasta tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için doğum günü pastalarına göz atabilirsiniz.

1 Dilim Mois Pasta Kaç Kalori?

 1 dilim yani yaklaşık 150 gram mois pastanın kalorisi 400-450 civarındadır.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mois Pasta için

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (3, 5 yemek kaşığı olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Çilek
Mois Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir kaba yumurta beyazlarını ilave edip bir çimdik tuz ile beraber beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
  3. Kuru malzemeleri ve su ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Güzelce karıştıktan sonra yumurta beyazlarını ekleyip harcı söndürmeden nazikçe spatula yardımıyla aynı yönde karıştırın.
  5. Kullanacağınız çemberin iç kısmını güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt ile kaplayın.
  6. Hazırladığınız pandispanya harcını 19 cm'lik kelepçeli kalıba dökün.
  7. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 35-40 dakika kontrollü pişirin.
  8. Kreması için öncelikle orta boy bir sos tenceresine bütün kuru malzemeleri ilave edip karıştırın.
  9. Üzerine süt ilave edip orta ateşte çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin.
  10. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp üzerine vanilya ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  11. Soğumuş olan mois pastanın kekini tırtıklı bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya bölün.
  12. Kekin ilk katına daire şeklinde kremayı sıkın ve 2 parmak genişliğinde boşluk bırakın.
  13. Boşluk bıraktığınız kenarlara çilekleri dizin.
  14. İkinci katına da aynı şekilde işlem yapın.
  15. Son olarak 3. kekini yerleştirin ve kalan kremayı üzerine ekleyip spatula yardımıyla güzelce yayın.
  16. Artmış olan kekleri elinizle ufalayıp kremanın üzerini kapatacak şekilde serpiştirin.
  17. Pastanın üzerini çileklerle süsleyin ve servise hazır hale getirin, Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Mois pastayı, patatesli gül böreği ve limonlu çatlak kurabiye gibi atıştırmalıklarla birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Sıkma torbası yerine spatula yardımıyla da kremayı kekin üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Kullandığımız pasta çemberi küçük boy 19 cm boyutundadır. Büyük boy bir kek çemberinde hazırlayacaksanız tarifi 2 ölçü olarak hazırlamalısınız.
  • Dilerseniz çilek yerine orman meyveleri ile mois pastanızı yapabilirsiniz.
  • Kremayı kakaolu yerine sade bir krema yapıp muz ile süsleyebilirsiniz
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo