Şifon Kek
20 Mart 2024

Pamuk şeker gibi ağızda eriyen yumuşacık kek

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şifon Kek için

Malzemeler

1. Adım malzemeleri:

  • 225 gr un
  • 180 gr toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

2. Adım malzemeleri:

  • 6 adet yumurta sarısı
  • 50 ml limon suyu
  • 150 ml süt
  • 150 ml sıvıyağ
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

3. Adım malzemeleri:

  • 7 adet yumurta akı
  • 1 silme çay kaşığı krem tartar
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 100 gr şeker
Şifon Kek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle 1. adımda yazan kuru malzemeleri karıştırıp bir kenara alın.
  2. 2. adımda yazan malzemeleri bir kapta karıştırın ve onu da kenarda bekletin. 
  3. Yumurta aklarını bir kaba alın ve köpürmeye başlayana kadar tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  4. Üzerine krem tartarı ekleyin ve köpük kıvamına getirin. 
  5. Kenara aldığınız kaptaki malzemeleri birbirine karıştırın.
  6. Ardından karışımı, yumurta aklarının üzerine ekleyin ve köpüğü söndürmeden alttan üste doğru spatula ile karıştırın. 
  7. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve 150-160 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası

Şifon kek kalıbı özel olmalı ve kalıp asla yağlanmamalıdır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo