ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMONLU FISTIKLI KEK VE GAZLI LİMONATA

Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata

Limonlu Fıstıklı Kek ve Gazlı Limonata

Şef Elif Edes Tapan'dan iki farklı tarifle karşınızdayız. Hafifliği ve pratikliği ile sofraların yeni favorisi olacak limonlu fıstıklı keki, yaklaşık 20 dakika da hazırladıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Kek ve kurabiyelerin yanında sunabileceğiniz, yazın yeni serinletici lezzeti olan gazlı limonata tarifini de sizlerle paylaştık. Listedeki malzemeler hazırsa, limonlu fıstıklı kek ve gazlı limonata tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dünyanın en beğenilen lezzetleri arasında yer alan limonlu cheesecake ve çilekli limonata tarifini de denemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata Tarifi İçin malzemeler

Limonlu Fıstıklı Kek İçin

  • 170 gr toz şeker
  • 180 gr un
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
  • 3 yumurta
  • Tuz

Gazlı Limonata İçin

  • 2 adet limon
  • 1 adet greyfurt
  • 1 adet portakal
  • 1 litre tonik
  • 10-15 yaprak nane

Limonlu Fıstıklı Kek Ve Gazlı Limonata Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını boş bir kap içine alın ve köpük elde edinceye çırpın.
  • Sert bir köpük elde etmek için, çırpma esnasında yumurtaların içerisine iki tutam şeker ilave edin.
  • Tereyağını kısık ateşte eritin. Başka bir kap içerisine kalan şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Ardından mikserle çırpın.
  • Karışımın içerisine un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ilave edin. Kıvam alıncaya kadar malzemeleri karıştırın.
  • Daha sonra karışımın içerisine önceden çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını ikiye ayırın ve farklı kaplara koyun. 
  • Kek harçlarından birine rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.
  • Diğer kek harcına ise toz antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.
  • Kek kalıbının içerisine ilk olarak limonlu karışımdan bir miktar ekleyin. Üzerine fıstıklı kek harcının tamamını ekledikten sonra, en üst kısmına kalan limonlu harcı ilave edin.
  • Hazırladığınız keki 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından üzerini limon çiçeği reçeli veya kayısı reçeli ile süsleyebilirsiniz.
  • Gazlı limonata için; limon, portakal ve greyfurtların suyunu sıkın.
  • Sıktığınız meyve sularını bir sürahi içine alın. Üzerine tonik, küçük nane yaprakları ve buz ekleyerek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.