ELMALI KEK

8 Kişilik
Elmalı kek tarifi için malzemeler
  • 5 elma
  • 4 yemek kaşığı elma suyu
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 125 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 400 gr tuzsuz krem peynir
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
Elmalı kek hazırlanışı

Lezzet kek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Elma suyu, limon suyu, esmer şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve tuzsuz krem peyniri bir kaba alıp mikserle çırpın.

Un, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Tereyağlı karışıma unlu karışımı ve yumurtaları ekleyip çırpın. Elmalı harcı ilave edip spatulayla karıştırın.

26 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp kek harcını kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat, fırının derecesini 150’ye indirip 15 dakika daha pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!