KREMALI DONUT

6 Kişilik
Kremalı donut tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 10 gr yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için

  • 1 su bardağı süt
  • 2~2.5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım çay bardağı krema

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • Rendelenmiş limon kabuğu
Kremalı donut hazırlanışı

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın. Yumurta, ayçiçeği yağı, şeker, tuz ve son olarak azar azar unu ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Süt, un, vanilya, şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Kremayı ekleyip karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlanmış muffin kalıbına yerleştirin. Ortalarına bastırıp çukurlaştırarak kremadan paylaştırın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kenarlarına pudra şeker serpiştirip rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!