Mantarlı Ispanaklı Levrek

Mantarlı Ispanaklı Levrek
08 Mart 2021

Balık kızartmak dışında alternatif isteyenler için lezzetli bir tarif. Özellikle büyük balıklarla çok yakışan sebzeli harç oldukça lezzetli.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ispanaklı Levrek için

Malzemeler

  • 1 adet levrek (ya da büyük balık)
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 paket mantar
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5-6 adet çeri domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
Mantarlı Ispanaklı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Levrek kılçıkları temizlenir ve tuzlanarak kenara alınır. Kılçıkların etrafındaki et parçaları sebzeli karışıma eklenmek üzere saklanır.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğan tencerede kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak eklenir sotelenir. İri doğranmış mantarlar ilave edilir suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. Balık etleri (kılçık etrafındaki), Kapya ve yeşil biberler ile bir süre daha sotelenir. Ispanaklar ve çeri domatesler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Levrekler tereyağında kızartılır. Sebzeli karışım servis tabağına alınır. Kızartılan balıklar üzerine yerleştirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo