Çiğ Köfte
19 Eylül 2023

Biri çiğ köfte mi dedi 😊Etli, su ile şişirilmemiş, acımadan acısı eklenmiş, lavaşı ile evde hazırlanmış nefis bir çiğ köfte.. Paylaşımın aldığı beğeni ve yorumlar tarifini de getirtir mi acaba🧐

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çiğ Köfte için

Malzemeler

  • 200 gr sinirsiz, üç kere çekilmiş kıyma
  • 400 gr ince esmer bulgur
  • 3 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • Biber salçası, domates salçası (biberden daha fazla)
  • Bol miktarda isot
  • Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar
  • Tuz
  • 2 su bardağı buz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan

Üzeri için:

  • Nar ekşisi
  • Limon
Çiğ Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Buz ve yeşillikler hariç malzemeler sinide harmanlanır ve yoğurulur.
  2. 15-20 dakika yoğurduktan sonra yarım bardak buz ilave edilir, yaklaşık 15 dakika yoğurulur.
  3. Ardından tekrar yarım bardak buz ilave edilir ve 15 dakika daha yoğurulur. Aynı işlem iki bardak buz bitene kadar sürdürülür.
  4. Yoğurma işlemi avuç içi, bilekten bastırıp, ezerek uzatarak yapılır.
  5. Bulgurun diriliği gidince yeşillikler de eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
  6. Yoğurma işlemi rahat en az iki saat sürmektedir. 
  7. Arada tadım yapılarak baharat, salça, tuz ilavesi yapılabilir. .
  8. İyice yoğurulan çiğ köfte bir gece dolapta bekletilir.
  9. Evde yapılan lavaşın içine çiğ köfte yayılır. Nar ekşisi ve limonlu sos yapılıp gezdirilir.
  10. İçine yeşillik ve soğan koyulup rulo sarılır. İsteğe göre bütün yada dilimlenerek servis edilir. Lavaş istenmeyen avuç içi ile sıkarak şekillendirebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo