Kokoşka
04 Mart 2021

Arnavutların meşhur yemeği kokoşka tarifi..

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kokoşka için

Malzemeler

  • 5-6 tane sacda pişirilmiş yufka 
  • 50 gr tereyağı
  • 6 adet tavuk but veya göğüs (hangisini tercih ederseniz) 
  • Kıyılmış ceviz 
  • Haşlanan tavuğun suyu 
Kokoşka

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tavuklar haşlanır.
  2. Haşlanan tavuğun suyu bir kenara alınır.
  3. Yufkalar tepsiye dizilir.
  4. Tavuk suyuyla ıslatılır.
  5. Ardından eritilmiş tereyağı atılır.
  6. Tavuklar yerleştirilir.
  7. Cevizler dökülür. Afiyet olsun :)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo